Институции Криминално

Апелативният съд отмени отстраняването на Рачев

Написано от Величка Ачева
Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на по-долната инстанция и остави без уважение искането за отстраняване от длъжност на кмета на Септември Марин Рачев и служителя в общината Станой Милов. 
Днес Апелативният спецсъд заседава по жалба на двамата, след като миналата седмица Специализираният наказателен съд ги отстрани от длъжност.
След като чу решението на съда, кметът на Септември заяви, че е в отпуск до 2 април. Марин Рачев заяви и че е на разположение на разследващите органи за всякакво съдействие.
„Заявявам най-отговорно, че по никакъв начин от акцията до момента не съм стъпвал в общината, няма и да стъпя. Зам.-кметът ми инж. Явор Митев в момента има делегирани права административно да обслужваме населението. Така че смятам, че разследващите органи имат достатъчно време да събират материали“, каза той.
От хората, които бяха дошли да го подкрепят извън съда, той бе посрещнат с възгласи: Победа!
БГНЕС припомня, че при спецакция на полицията и прокуратурата беше задържан кметът на Септември Марин Рачев. Срещу него и още едно лице ще бъдат повдигнати по две обвинения. Едното е за умишлена безстопанственост и едно за закупен от Община Септември имот от частна фирма на цена, в пъти по-висока от пазарната стойност, с което е причинена щета на общината в размер на над 100 хиляди лева.

Коментари