Общество

Алпинистът Дойчин Боянов ще е гост във второто издание на Social Evenings в Пазарджик.

Написано от Величка Ачева

Пазарджик

На 7 юни предстои второто издание на Social Evenings в Пазарджик. Организаторите от Съвета за младежка политика продължават в непринудена и неформална атмосфера да събират на едно място хора с интерес към успеха и личностното развитие и да срещаме младежите с доказани професионалисти и лидери в своята сфера.

"Отново ще имаме възможност да зададем въпроси и да създадем дискусия с гост-лектора на събитието. А второто ни издание ще бъде още по-специално. Ще ви срещнем с уникалната личност и история на Дойчин Боянов", обещават организаторите.

Дойчин е алпинист. Той е покорил няколко осемхилядника, включително Еверест (8848 м) без кислород, Хидън Пик (8068 м) и Нанга Парбат (8125 м), а на К2 (8611 м) достига 8150 м. При катерения в Пакистан дава имената на непокоряваните дотогава върхове София, Рила, Левски и Тангра. Дойчин Боянов е изкачил и най-високия връх на Северна Америка, Денали (6200 м) в Аляска, при температура -50 градуса, а през 2017 година прави първите изкачвания на върховете Св. Борис, Симеон и Академия (Ливингстън, Антарктика).

От 2012 година Дойчин Боянов е доктор на Националната спортна академия, а през 2009 година става и председател на комисия “Алпинизъм” към Българската федерация по катерене и алпинизъм.

За да присъствате и да получите отстъпка от 10% в Heaven Bar&Garden трябва да попълните кратка регистрационна форма (https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfWuyqVOHXBwOE-kz…/viewform). 

Коментари